fredag den 29. marts 2024

T.S. Høeg & Per Kristensen


En underholdende duo med forfatter, musiker og komponist TS Høeg & folkesangeren Per Kristensen. Hver for sig og sammen optræder de med poesi og sang.


TS Høeg solo-outertainer, optræder med et såkaldt litterasisk show, som er en vital, spændstig og ekvilibristisk oplevelse, hvor poetiske, konfrontatoriske, skrappe, smukke og ikke mindst rytmiske tekster fyger om ørerne på tilhørerne ... og ts krydrer det hele med musikalske og performative indslag.

TS Høeg har i over 30 år været en central skikkelse i den eksperimenterende ende af det nordiske kunstmiljø som forfatter, musiker, komponist, orkesterleder og selvbestaltet ”outertainer”. 

Har optrådt og turnéret overalt i Danmark, i Norden og i store dele af verden. Har udgivet et væld af lp’er, cd’er og mestendels prosabøger og bl.a. modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat for såvel litteratur (‘87) som musik (‘99).


Per Kristensen sanger, synger sine egne sange på dansk, akkompagneret af akustisk guitar og TS Høeg på saxofon. Det socialrealistiske tema han er kendt for står ikke alene. Samfundsrevsende og autobiografiske tekster leveres i poetiske og humoristiske glimt.

Han debuterede som sangskriver i 80erne for Roland og Roerne med bl.a. Anders Roland og Mathilde Bondo samt for Horn I/S med Ivan Horn og Ole Prehn. Dannede i 1993, med Master Fatman, Aske Jacoby og Martin Kongstad, Per Kristensen Band. I 1995 udgav de på SONY Music det kritikerroste og Grammy-nominerede album “Så er festen forbi”. Per har siden udgivet flere singler, og er i øjeblikket ved at indspille nye sange til et kommende album, hvor flere af sangene vil blive fremført.

Per har optrådt dels med eget band, og dels turneret som solist med forskellige artister som Master Fatman, Nanna, Niels Skousen og især med Kresten Osgood og Hvad er klokken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar